Imagen banner [title-raw]
Vista lateral Museo del Castillo
Imagen banner [title-raw]
Imagen banner [title-raw]

Museu d’Història i Arqueologia local.

El Museu d’Arqueologia i Història Local es troba situat en l’albacar o plaça interior.

Aquesta part de la fortificació musulmana era l’antesala de l’alcassaba i en ella s’ubicaven la caserna, els pavellons dels oficials, el cos de guàrdia, el forn, l’aljub, el depòsit de comestibles i quatre torres avançades.

Aquest edifici, igual que el de la recepció, també va ser alçat a principis del 1900 pels frares carmelites i en aquell moment la seua funció era una altra molt diferent de l’actual, es tractava d’una església.

En el seu interior es troba una exposició permanent que mostra un recorregut per les distintes civilitzacions que van habitar la ciutat d’Onda, a través d’un gran nombre de troballes arqueològiques de gran valor històric. Destacable és el magnífic i singular conjunt d’Algepseries musulmanes que en ell s’exhibix, procedents d’una casa palatina hispanomusulmana de principis del segle XIII que es trobava en el Centre Històric. Molt interessant i recomanable és l’audiovisual que es projecta sobre les Algepseries i que relata la història de la fortificació durant el període de govern musulmà i de com aquesta va ser conquistada pel rei Jaume I.

En la part nord de l’albacar interior i en la seua part inferior, trobem l’albacar exterior on podem observar les restes de les construccions que en el seu moment van ser edificacions que donaven recer a aquelles persones que temporalment s’allotjaven en el Castell buscant protecció.

 
  • Comunitat Valenciana
  • Unió Europea