Imagen banner [title-raw]
Plaça de la Sinagoga
Imagen banner [title-raw]
Plaça de la Sinagoga

Plaça de la Sinagoga

Prosseguim el nostre passeig fins a la plaça de la Sinagoga, que com el seu nom indica, va ser l’eix del barri jueu de l’Onda medieval. En el seu accés des de la Moreria s’observen les restes d’un brancal o porta que corresponen a la Porta de la Sinagoga  hui desapareguda, sent una porta d’accés secundari de la muralla medieval.

La plaça de la Sinagoga es troba en la part posterior a l’església de l’Assumpció. En aquesta zona es trobaria la jueria, amb el seu edifici religiós més representatiu actualment ja desaparegut. Es desconeix la ubicació exacta d'aquesta sinagoga, però sí que s’han trobat documents  que testifiquen l’existència d’una xicoteta comunitat o aljama jueva durant el període baix medieval fins a la seua expulsió en 1492.

A l’altre extrem de la plaça, baixant a la dreta, va existir una de les portes més importants de la fortificació: el portal de València o porta Sud. Actualment desapareguda, corresponia a un dels accessos principals a la vila medieval des del sud, en el camí de València. Al seu costat es trobava la séquia principal així com un molí fariner.

 
  • Comunitat Valenciana
  • Unió Europea