Imagen banner [title-raw]
Imagen banner [title-raw]
Pavimento Cerámico "Diana y Apolo". Principios del S. XIX
Imagen banner [title-raw]
Imagen banner [title-raw]
Imagen banner [title-raw]

Museu del taulell “Manolo Safont”

Informació útil
Horari de visites
Dis, diu i festius d’11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h.
De dimarts a divendres d’11.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h.
Dilluns tancat (excepte els festius que es tancarà en dimarts)
Tarifes
Possibilitat concertar visites guiades i realització de tallers de Ceràmica.
Contacte
C/ París, s/n. 12200 Onda, Castelló
964 770 873
Situat als afores de la localitat, prenent la carretera amb direcció a Artesa, es troba el Museu del Taulell “Manolo Safont”, el màxim exponent de la taulelleria ceràmica d’Onda. El seu interior mostra al visitant la història i rica tradició ceràmica de la població amb els més de 20.000 objectes que alberga aquest impressionant i modern edifici, tots ells relacionats amb el taulellet, sector que s’ha convertit a través dels anys en motor econòmic indiscutible de la ciutat.
Són nombroses les peces de ceràmica que s’exposen al museu i comprenen des d’originals taulells de l’època romana, seguint amb nombroses peces de taulelleria gòtica i arribant fins a produccions pràcticament actuals. Les majors col·leccions corresponen a les ceràmiques produïdes  als forns de tallers onders des de fa més de 200 anys.

La ceràmica d’aplicació arquitectònica valenciana dels segles XIX i XX va tindre a Onda un dels seus centres més representatius, si no el més important. Prou il·lustratives són la gran quantitat de fàbriques de ceràmica, i especialment de taulellets, constatades a Onda al llarg dels tres darrers segles i la diversitat de models produïts per aquelles presents a les col·leccions del Museu del Taulellet.

Altres col·leccions del museu corresponen a una sèrie d’objectes etnològics, com ara: premses, màquines, eines, etc., a més d’arxius documentals diversos (dibuixos, trepes, catàlegs, fotografies…) relacionats amb el procés global de fabricació, disseny i comercialització dels taulellets.

El museu engloba cadascuna de les necessitats de conservació i difusió del món del taulellet, com són una exposició permanent del taulellet, on ens mostra el context històric, social, tècnic i econòmic, destacant l’exposició de col·leccions de taulellets modernistes del segle XIX.

El compromís social del museu es fa patent amb el taller de restauració i conservació, la biblioteca especialitzada, la videoteca i fonoteca, l’aula didàctica i el fet d’albergar l’Escola de Ceràmica d’Onda.

 

 

  • Comunitat Valenciana
  • Unió Europea