esquina superior izquierda esquina superior derecha
esquina inferior izquierda esquina inferior derecha

Onda unifica els impostos de brossa i clavegueram

Foto

El consistori uneix els tributs de recollida, tractament i eliminació de residus i el de clavegueram en un pagament i elimina la taxa d'escomesa

L'Ajuntament d'Onda tractarà en el Ple del pròxim dimecres la unificació de dos impostos. Així, els tributs de la taxa de recollida, tractament i eliminació de residus sòlids urbans i la taxa de clavegueram passaran a ser un pagament semestral, en lloc de cobrar-se trimestralment com es venia duent a terme fins ara. “El departament d'Hisenda, que dirigeix la regidora Silvia Cerdà, ha gestionat de manera responsable per a unificar aquestes taxes i que es puga facilitar el pagament a la ciutadania. Per tant, no es tracta de cap augment de la pressió fiscal, si no d'una reagrupació que ha vingut forçada per les quanties dels impostos, ja que la Diputació Provincial de Castelló no es fa càrrec del cobrament de les quantitats menors de 10 euros com era el cas del clavegueram. A més, hem eliminat una taxa de 40 euros per a l'autorització d'escomesa del clavegueram”, ha explicat Huguet.

Cal recordar que l'Ajuntament és el responsable de la recaptació per via ordinària d'aquestes taxes, però que l'ens provincial s'encarrega de la via executiva i açò suposava que, amb la modificació de l'ordenança de la Diputació, els rebuts del manteniment del clavegueram que són de 8 euros es quedaren sense cobrament per la segona via. Així, s'ha decidit unir-los en un sol pagament i fer-ho cada sis mesos perquè no existisca aquesta problemàtica que podia portar a discriminacions. L'alcalde ha indicat que “els onders anem a pagar exactament el mateix que ho veníem fent fins ara, però ho anem a fer en dues vegades”.

Finalment, Huguet ha comentat que “des de l'inici de legislatura hem tingut clar que no anàvem a augmentar la pressió fiscal de la ciutadania. Hem dut a terme aquesta modificació i hem eliminat una taxa, disminuint la recaptació municipal en aquest cas, però amb el compromís que anem a gestionar responsablement perquè la qualitat dels serveis que oferim a la ciutadania es vaja augmentant cada vegada més”.

Accés | Avís legal | Protecció de dades | Accesibilitat
icono ministerio de industria, turismo y comercio icono ministerio de administraciones públicas icono ministerio de industria, turismo y comercio